SPLOŠNO O SISTEMU POLANS

Brezžični sistem POLANS predstavlja nov mejnik v ponudbi širokopasobnih storitev v Sloveniji. Naše osnovno vodilo je 'dvojček/trojček v vsako slovensko vas'.  Poleg kvalitete in visokih zmogljivosti, sistem odlikuje izredna prilagodljivost in razširljivost, kar pomeni, da lahko zagotavljamo storitve tako na gosto poseljenih urbanih področjih, kot tudi na odročnih ruralnih krajih, v vasicah z le nekaj gospodinjstvi.  

 

Sistem je sestavljen iz mreže oddajnikov ter iz množice terminalske opreme nameščene pri uporabnikih. Mreža oddajnikov je na eni strani povezana v hrbtenično optično omrežje, na drugi strani se nanjo preko vidne linije povezujejo končni uporabniki.

Sistem deluje povsem samostojno in za delovanje ne potrebuje nikakršnje infrastrukture drugih ponudnikov, niti žice Telekoma Slovenije.

 

Tehnični opis sistema

Sistem deluje na prostem frekvenčnem pasu 5GHz in uporablja najnovejšo MIMO TDMA tehnologijo, ki omogoča prenose podatkov do 300Mb/s na segment ter poljubno število segmentov v omrežju. Na en segment se lahko vključi do 200 strank. Stranke so od oddajnikov lahko oddaljene do 20km. Na objektu stranke se namesti terminalska(sprejemnik) oprema velikosti 30cm oz. 40cm za stranke na oddaljenosti več kot 15km. Stranka je na sistem vključena preko LAN vmesnika, kamor lahko direktno vključi računalnik ali pa domači brezžični usmerjevalnik. Za vsako stranko je privzeto vključena varnost uporabe interneta, če pa le te ne želi jo na njeno željo izključimo.

Sistem deluje v skladu z evropskimi standardi, tako da glede moči kot tudi frekvenčnega področja ne vpliva na zdravje ljudi.

 

INTERNET POLANS

 

Stranka lahko izbira med široko paleto paketov, od najmanjših cenovno najugodnejših, do največjih, namenjeni zahtevnejšim uporabnikom. 

 

IP TELEFONIJA POLANS

 

IP telefonija je zamenjava za klasičen telefonski priključek. Stranki brezplačno namestimo vmesnik, na katerega lahko priključi dva neodvisna (dve številki) analogna telefona. Pri prehodu na IP telefonijo stranka obdrži vse storitve, ki jih je navajena iz klasične ISDN telefonije (obdrži isto telefonsko številko, prikaz številke klicočega,....). Pri prehodu na IP telefonijo stranki uredimo prenos številke, kot tudi prekinitev naročniškega razmerja pri obstoječem operaterju.

V primeru, da stranka nima telefonskega priključka, ji brezplačno dodelimo negeografsko številko 0592xxxxx.

 

Stranka ima možnost izbire DUO paketov, kjer v paketu zakupi določeno število minut v fiksna in mobilna omrežja

 

 

NAMESTITEV OPREME

Osebje polans pri stranki izvede namestitev na ključ. V montažo je vključena vsa terminalska oprema, namestitev opreme na objekt, ožičenje ter zagon interneta. Na željo stranke uredimo tudi brezžičen sistem po hiši ali osnovne namestitve računalnika.